EEN Ontmoeting ‘Jouw leven in verhalen’ – Rufi: 06-10544119 & Marloes: 06-24861004 – info@eenontmoeting.nl

Hoe kijk jij?

Vandaag vond ik een echte zilvergrijze haar op mijn bank. Om me vervolgens te realiseren dat ie echt, écht, écht van mijzelf is. Losgekomen uit mijn eigenste corona-coupe. Vroeger leek het me geweldig om later zo’n mooie witte bos haar als mijn oma te hebben. Later. Dat later is dus nu begonnen. Dus. Ik moet er om glimlachen. Er is kans dat ik zo mooi wit word!

De kinderen #indetaxi vinden mij stokoud. “maar jij bent geen echte oma. die doen anders. Jij bent nog wel grappig!”{Let op: oma + nog}. Een van de dames die ik sprak voor #eenontmoeting zei: “kind toch, je bent nog zo jong, ik kon je moeder zijn!”

Mooi dat verschil in perspectief.

Vaak als ik zit te luisteren naar jeugdverhalen, zie ik in een gezicht het kind van vroeger. Vooral bij verhalen over momenten van boosheid, verdriet of plezier. Als mensen vertellen hoe ze nu naar die gebeurtenissen kijken, komt de huidige mens terug in het gezicht. Een heel leven in een paar seconden.

Die seconden weet Marloes Sahin dan te vangen met haar foto’s: ”mam, dit ben jij echt!” of “het lijkt wel of ik hier zit te dromen over vroeger. Ik lijk zo trouwens precies op …”

#verhalendieverteldmoetenworden . #eenontmoeting #woordenbeeld #geschenk

foto: (c) Marloes Sahin

Moederdag komt eraan.💐 Om dat te vieren geven we tijdelijk een glasfoto weg bij de aanschaf van een levensboek.

Geef een levensboek cadeau aan je moeder en maak jullie dierbare herinneringen tastbaar!❤️

Neem contact met ons op 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

tot en met zondag 9 mei 2021: speciale moederdagactie!