Waarom jouw eigen boek?

Wij mensen bestaan niet alleen uit zuurstof, waterstof en koolstof, uit botten en spieren, uit hersens en zenuwbanen. We zijn veel meer. Dat meer, dat maken we eigenlijk altijd duidelijk door verhalen te vertellen:  “wat me nu toch is overkomen” of: “weet je nog hoe we vroeger….” of:  “ik ben ziek geworden en daarom…..”ik heb nooit geweten hoeveel we van elkaar hielden, tot ….”
Je kunt via een boek ‘dat meer’ delen met jouw dierbaren. Dat meer laten zien aan jouw (klein)kinderen. Ook merken we dat een boek met jouw eigen verhalen een echt geschenk is ook voor jezelf. Het laat je als het ware je eigen lieven opnieuw zien; je kunt de de betekenis ervan beter bevatten; je kunt je laten kennen. ……

“Met veel liefde en respect, zoeken naar woorden”

Samen in gesprek met Rufi

“Ik houd ervan mensen te ont-moeten. Een gesprek met diepgang te hebben; te luisteren. Ik houd van mensen die vrijuit vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Wie ze zijn. De sterke verhalen, maar ook de lieve, zachte; de boze, zwarte verhalen.
Met Marloes deel ik de fascinatie voor mensen, voor alles wat een mens tot die ene unieke mens maakt. Zoals Marloes met haar foto’s het karakter van mensen weet te vangen, zo probeer ik dat te doen met het verwoorden van hun verhalen.

Ik heb gewerkt als milieukundige en theoloog en werk nu als taxichauffeur in het leerlingenvervoer en op de Regiotaxi. Dat taxiwerk- ik ben het gaan doen toen ik behoefte had mijn leven over een andere boeg te gooien en natuurlijk ook gewoon inkomen nodig had. Dat is een goede keus geweest, ik ben er een ruimhartiger, meer ontspannen en vrolijker mens door geworden. Ik heb veel geleerd van de leerlingen en de andere passagiers over leven met handicaps, over dapperheid, over geduld, over doorzettingsvermogen, veerkracht.
Ik geniet erg van het samenwerken met Marloes! Via mijn bedrijf KOMvierhetleven werk ik aan projecten die er voor zorgen dat wij allemaal het leven kunnen vieren.

Rufi van Rooij - Tekstschrijver - EEN Ontmoeting

“Een schitterende foto en een passende herinnering”

Foto’s en beelden zoeken met Marloes.
“Er is meer te vinden dan je zou denken”.

Hoi! Ik ben Marloes Ankone Sahin, en ik ben geboren in Oldenzaal.
Ik ben getrouwd met Oguzhan Sahin, en moeder van 2 prachtige dochters, Aisha en Malika.
Ik ben fotograaf en mede initiatiefnemer van #eenontmoeting! Toen het idee van het maken van levensboeken op mijn pad kwam maakte mijn hart een sprongetje. Dit project heeft alles waar ik blij van word.
We maken boeken over mensen. Mensen en hun verhalen. Niet over feiten maar over ervaringen, gevoelens, interpretaties, normen en waarden. Levensgebeurtenissen, leuke en minder leuke herinneringen, families en verhalen.
ik vind het iedere keer weer zo bijzonder om de verhalen van mensen te mogen horen en de bijbehorende beelden en de foto’s te mogen zien.
Rufi en ik vullen elkaar goed aan, we lopen op een zelfde soort pad en willen maar één ding: zoveel mogelijk mensen blij maken met een bijzonder en prachtig boek.

Als kind had ik al een fascinatie voor geschiedenis, voor verhalen van vroeger, maar ook voor verhalen van nu. Oorlogsverhalen, verhalen over de 19de eeuw en tijdens mijn middelbare schoolexamen de geschiedenis van Rusland. Mijn fantasie kon hier helemaal in opgaan. Ik zag de mensen lopen op straat, de gruweldaden. de gebeurtenissen. Ik zag het allemaal voor me.
Na de middelbare school ben ik naar de CIOS gegaan. Sport zit in mijn bloed, maar toen ik klaar was miste ik diepgang. Ik ben Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan studeren en heb ongeveer 10 jaar in de zorg gewerkt. Toen was het tijd voor wat anders.
Ik heb een brede interesse en ben gaan onderzoeken wat ik nou niet alleen maar leuk vind maar waar ik écht warm van word. Dat bleek fotografie te zijn.
Het gaat me niet zozeer om het maken van ‘mooie plaatjes’ wel om ‘echte plaatjes’. Mooie herinneringen, werken met mensen; het getuige mogen zijn van bijzondere momenten, daar doe ik het voor.

Marloes Sahin - Fotografie - EEN Ontmoeting